Home > Tips & Tricks > Bureaublad pictogrammen vergroten of verkleinen?

Bureaublad pictogrammen vergroten of verkleinen?

January 23rd, 2009

Windows Vista ziet er dan wel heel mooi uit, maar de pictogrammen op het bureaublad vallen toch wat groot uit. Zeker op kleinere beeldschermen  (bijvoorbeeld een laptop) staat het bureaublad al gauw vol.
In Windows Vista kan je die afbeeldingen nochtans heel eenvoudig vergroten of verkleinen, klik gewoon om het even wdesktop_iconselk icoon aan, hou de “Ctrl-toets” ingedrukt en scroll met je muiswieltje.

Vind je dat nog niet voldoende? Dan kan je ook nog de ruimte tussen de iconen aanpassen. En wel als volgt: Klik op de rechterknop van je muis, op het bureaublad van je computerscherm, en kies “Aan persoonlijke voorkeur aanpassen”. Klik op “Kleur en vormgeving van vensters” en vervolgens op “Eigenschappen van klassieke vormgeving openen voor meer kleuropties”. Klik op Geavanceerd en selecteer onder “Item” “Ruimte tussen pictogrammen horizontaal of verticaal” en pas de waarden aan.

Tips & Tricks , , , , ,

  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.