Home > Actualiteit, E-government > Vraag uw gratis eID-kaartlezer meteen aan!

Vraag uw gratis eID-kaartlezer meteen aan!

January 21st, 2009

kaartlezer

Onze teergeliefde Minister van Ondernemen en Vereenvoudigen, Van Quickenborne, heeft beslist dat iedere KMO en zelfstandige een gratis eID-kaartlezer krijgt. Ja, gratis!

Hoe vraagt u een gratis kaartlezer aan?
Stuur een e-mail naar servicedesk@fedict.be met vermelding van “elektronische btw-aangifte”, naam en nummer van de onderneming en het gewenste bestemmingsadres. Alle info vindt u ook terug op http://www.quickonomie.be

Waarom zou u zo eentje aanvragen?
Bij uw communicatie via internet zal u steeds vaker nood hebben aan een sluitend, elektronische identificatie. E-government is de verzamelterm voor alle initiatieven die de Overheid online neemt. Zo bent u bijvoorbeeld sinds 1 januari 2009 verplicht om uw BTW-aangifte elektronisch in te dienen. Daarvoor heeft u een computer, een internetverbinding en uw elektronische kaartlezer nodig, niets meer dan dat.
Kortom, binnenkort doen we bijna alles vanachter onze PC: uw bankzaken, uw mutualiteiten, uw verzekeringen, uw andere aankopen en dus ook uw contact met ‘digitaal Vadertje Staat’! Uw identiteit online kunnen bevestigen, wordt dus belangrijk.

Klein detail: het betreft wel degelijk een exemplaar per firma. Voor al uw andere kaartlezers? U weet ons te vinden!

UPDATE 13-08-09: net telefoontje van Fedict gekregen om ons en onze lezers erop attent te maken dat deze actie ondertussen beëindigd werd! Het haalt dus niets meer uit om bij Fedict nog een gratis kaartlezer aan te vragen!

Actualiteit, E-government , , , , , , ,

  1. September 7th, 2009 at 10:20 | #1

    Aaahhh, juist te laat gelezen :s. Ik had er anders ook wel graag één gehad.

  1. No trackbacks yet.